dilluns, 27 de desembre del 2010

Sant Andreu pel medi ambient!

Notícies

Nou Punt Verd de Barri Sant Andreu nord

publicat el 20/12/2010 a les 00:00 h.

Des del 15 de desembre el barri de Sant Andreu nord ja disposa d'un equipament ambiental per lliurar-hi els residus domèstics que no poden dipositar-se als contenidors dels carrers. Està ubicat a la plaça de Miquel Casablancas i Joanico amb el carrer de Bartrina.

L'horari d'aquest equipament és de dilluns a dissabte de 8.30 a 14h i de 16 a 19.30. Diumenges i festius, tancat.

A aquesta nova instal·lació poden lliurar-se Residus Reutilitzables (ampolles de cava, calçat, roba, cartutxos de tinta i tòners); Residus Reciclables (televisiors i monitors, olis de cuina, metalls diversos, cables elèctrics, ferralla domèstica, pneumàtics petits, CD i DVDs, porexpan net, altres aparells elèctrics i electrònics, capsules de cafè monodosi, altres residus), i Residus Especials (aerosols i esprais, àcids, productes comburents, bateries de cotxe, reactius, radiografies, fluorescents i bombetes, fitosanitaris, filtres de vehicles, envasos bruts de vidre, dissolvents (acetona, alcohol i aguarràs, bases, medicaments i cosmètics, piles, envasos bruts de plàstics, olis de motor, pintures, coles i vernissos).

dilluns, 13 de desembre del 2010

Un futur energètic net de residus

Energies renovables es una de les quesions principals en el debat ecològic i de supervivència en el nostre planeta.
En aquest programa de Redes podem entendre una miqueta millor com funciona la energia de Fusió, un concepte molt nou i un pel complex per mi però que desperta unes espectatives molt positives!!
Serem capaços, o els nostres científics, d'aconseguir una eficàcia per fer viable aquesta forma d'energia? Espero de tot cor que si!!

El programa den Punset esta dotat de les genials explicacions del físic Steven Cowley.

dijous, 2 de desembre del 2010

Serge Latouche i el decreixement

L’altre dia llegint un article den Miquel Maria vaig sentir xerrar per primera vegada den Serge Latouche, un economista francès defensor del decreixement. Deixo un parell d’enllaços que expliquen quina és la seva activitat i què és el decreixement.

Un article de la revista Integral, i una entrevista feta per La Vanguardia.

“L’aposta pel decreixement es encaminar a la humanitat cap a una democràcia ecològica”.


dimarts, 30 de novembre del 2010

Hans Roslin, trencant prejudicis.

Feia dies que volia posar l'enllaç de la pàgina de Hans Roslin per poder-hi veure de totes les maneres com el nostre planeta esta subjecte als canvis sociològics.
Jo he fet unes quantes proves i el resultat es genial. Obtens un resum d'història que et fa pensar en lo fàcil que es quedar-te amb els prejudicis!

diumenge, 14 de novembre del 2010

Earthlings!

Ja et vaig parlar d'aquest reportatge. Es del mateix context que l'últim enllaç que has penjat però tractant mes aspectes a part del maltracte als animals en el camp de la investigació.

Jo el vaig trobar força dur!

dissabte, 13 de novembre del 2010

Vivisecció. Part I

“La vivisecció és l’acte o la pràctica de realitzar operacions quirúrgiques a animals vius amb el propòsit de dur a terme una investigació psicològica o demostració, examinació o crítica sense pietat i minuciosa”.

Diccionari Chambers

Es calcula que anualment es sacrifiquen 400 milions d’animals en nom de la ciència (un milió més que el nombre d’habitants d’Estat Units). A part de l'evident tortura, una de les principals crítiques que reb la vivisecció es que els resultats obtinguts per un animal no es poden extrapolar a un altre ésser viu. Per exemple, el xampú contra la caspa, provoca irritacions importants als conills, una lleu irritació als humans, i quasi no afecta als babuins. Tot i que les rates i els conills d’índies solen ser els animals més utilitzats, s’experimenta en tot tipus d’animals, aus domèstiques, cavalls, gossos, peixos, primats...

S’experimenta amb animals per:

- Formular i provar medicaments i preparacions farmacèutiques.

- Conèixer el comportament dels animals i, en conseqüència, dels humans.

- Productes o aplicacions odontològiques o veterinàries.

- Testar substancies industrials a nivell domèstic (aliments, cosmètics, productes de neteja...) o ambientals (herbicides o pesticides).

- Educar i entrenar metges i veterinaris.

- Investigacions forenses.

- Estudiar enfermetats.

- Crear animals genèticament alterats.

En pocs dies penjaré quins son les marques i productes que experimenten amb animals i com es troba la llei al respecte.